HVETLANDA SIMSÄLLSKAP

1950

Ett träningsläger anordnas i Vetlanda för ungdomar från Skåne, Blekinge och Småland. De förläggs i Norrbyskolan och behövlig utrustning lånas från hemvärnet och I 12. Instruktör var K-E Söderström. I samband med kursens avslutning ordnas simtävlingar.


1951

Under våren 1951 åker en del simmare till Jönköping några kvällar i veckan, där de tränas av Harden Junefelt.

Det sista DM i Smålands IF:s regi anordnas i Vetlanda.

Långdistanssimningen Hällinge-Östanå arrangerades.

Föreningens stiftare och simmarpappan i Vetlanda distr.lantmät. Anders Oldenburg avgår som ordf. och efterträdes av civ.ing. Folke Öhrström.


1952

Simsällskapet blir återigen representerat vid DM-tävlingar. Det är Åke Bergman, Eje Hagström och Margareta Peters som ställer upp på JDM i Kalmar.

Frisksportarna och Simsällskapet anordnar en s.k. Hellensk stafett.

Klubbutbyte mot Huskvarna och Eksjö återupptages.


1953

Paratyfusepidemier härjar över hela landet. Simskolan vid Kvarndammen flyttas till Östanåbadet. Detta medför att endast ett fåtal märkesprov avlägges.


1954

Badhuset blir färdigt. På hösten får simsällskapet löfte att disponera detta en kväll i veckan; måndagar mellan kl. 19.30-21.15.


1955

Civ.ing. Folke Öhrström avsäger sig ordförandeskapet och efterträdes av Per Tjäder. Det nya badhuset sätter fart på simintresset. Korpsim och skolsimningar anordnas.

Den vackra sommaren medför också en livlig verksamhet vid Dammen. Klubbmatcher mot Huskvarna, Eksjö och Nybro. Nederlag för det mesta. I returmatchen mot Nybro ger träningsfliten dock resultat och den första segern inregistreras.


1956

Tio av medlemmarna genomgår en funktionärskurs i simning.

En del förbättringsarbeten utförs vid Kvarndammen. Terrasserna vid åskådarläktarna byggs. Tornet målas och Erik Adlertz tränar simmarna under en vecka.

Vid DM i Kalmar ställer simsällskapet upp med 5 deltagare. Gunilla Norrman lyckas bäst och blir trea på 100 m bröstsim.

Den 12 augusti anordnar Simsällskapet JDM, där Gunilla blir tvåa.

Värnamo blir en ny motståndare i klubbmatcher.

Vi deltager i Kvarnholmen runt, med ett dam- och ett herrlag.

Badhuset får disponeras två kvällar i veckan och träningskort införes.


1957

Simsällskapets medlemmar samlas till promenader första onsdagen i varje månad. Klubbutbytet med Mörbylånga börjar och traditionen med kaffe och smörgås efter varje klubbmatch införes. Träningsfliten är stor. Klubbens juniorer löser träningsbiljetter för 2 000 bad och seniorerna för 400.

13 st. klubbmatcher utkämpas och vi deltager i samtliga DM-tävlingar, Gunilla Norrman vinner där såväl JDM som DM och tilldelas Dahlbergs kanna för bästa idrottsprestationen i Vetlanda.

För första gången representeras vår förening på ett SM. Gunilla Norrman blir 11:te man på 200 m bröstsim.

Jussi Lindhe, Eleonora Kjellander, Gunilla Maltesson, Jaan Lepik och Per Ove Carlsson är namn, som hör samman med 1957, då vi har 162 medlemmar.

Mellanbryggan vid Dammen byggs och underlättar arbetet för simlärarna.


1958

Det första 25-årsmärket för simborgare tilldelas mejerist Knut Larsson.

Ett sekretariat byggs under tornet.

Den första luciafesten, som sedan blivit en tradition, anordnas i badhuset.

De flesta ungdomarna deltager i träningsläger i Jönköping under vårvinterlovet.

Klubbutbytet är fortfarande livligt och vi hänger med på samtliga DM-tävlingar. Vi anordnar JDM själva. Två stycken deltagare anmäls till SM i Eskilstuna. Det är Jussi och Gunilla som representerar oss. Den senare är också med på JSM i Malmö.

Gunilla Norrman slår smålandsrekordet på 200 m bröstsim och sätter det juniorrekord, som hon fortfarande innehar. Gunilla representerar också Småland i en landskapsmatch mot Göteborg.

Sällskapets hedersordförande Anders Oldenburg avlider.


1959

Den första simkursen för äldre anordnas i badhuset. Ingvar Thelander och Birgit Tjäder samt Edit Broqvist leder de 13 elever som deltager.

Klubbutbyte börjar med Växjö och Varberg. Träningen i badhuset utökas och vi får disponera tre kvällar i veckan.

Vi når fina resultat vid DM-tävlingarna och två nya simmare, Gunnel Sandberg och Stefan Svedbom når goda placeringar. Gunilla och Jussi fortsätter i god stil. Lars Svensson, Jan Anders Dahlström och Anita Broqvist är andra namn som börjar synas i resultatlistorna.

Hvetlanda Simsällskap
Box 151
574 22 Vetlanda

Telefon 070-627 68 11
johan.lindhe@telia.com

Bankgiro 5979-9643

Organisationsnummer 827500-1876

© Hvetlanda Simsällskap

Webbproduktion IC Webbdesign

Spara
Cookieinställningar
Vi använder kakor för att du ska kunna uppleva vår webbplats på bästa sätt. Om du inte godkänner kakorna kommer webbplatsen kanske inte att fungera som den ska.
Godkänn alla
Neka alla
Funktionella
Ser till att webbplatsen med blogg fungerar som den ska.
Godkänn
Neka